Jason Havneraas & Kjetil Berge – Behold Silvery Cosmic Spheres of Light

Haveraas & Berge

Dato: 12.10. – 11.11.18.
Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata).
åpningstider: 
Torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 13-18.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 11.10.18, 19:00.

Det finnes en pikant spenning mellom visjon og virkelighet. Selvbedrag som selvoppholdelsesdrift er en menneskelig tilbøyelighet som finnes overalt: i religion, kunst, sosiale relasjoner og politisk diskurs.

Pompøse forestillinger om universets uendelighet blir sympatisk synliggjort gjennom venners nervøse rykninger. De blir bedt om å poserer med gjenstander og idéer, vi innbiller oss at de vil oppføre seg på en bestemt måte, men nei; de går alltid sine egne veier. De ser ting annerledes.

Jason Havneraas og Kjetil Berge viser en serie med videoer, fotografier og skulpturer som med reversert optikk utforsker overlappende sfærer: selvet, planeten, offentligheten og livet etter døden.

Jason Havneraas er en kunstner basert i Oslo. Han arbeider med video, fotografi, skulptur, film og installasjon. Verkene hans omhandler ofte de åndelige og ideologiske overbevisninger som gir opphav til trossystemer og effektene disse systemene har på individer og grupper. Havneraas har blant annet deltatt i utstillingene The Young Lions, Preus museum, Horten 2017; og Paradoks. Posisjoner innen norsk videokunst 1980–2010, ved Museet for samtidskunst, Oslo 2013.

Kjetil Berge bor og arbeider i London og Vestvågøy, Lofoten. Berge arbeider med ulike medier inkludert installasjon, video, performance og skulptur. Han er opptatt av kunstens sammenheng med overbevisning og tro og hvordan hverdagens nærsynthet synliggjør kosmos fjerne mysterier. Arbeidene hans omfatter ofte spontane mellommenneskelige interaksjoner, med virkemidler som humor og empati. Nylige utstillinger inkluderer The Weather in Russia is Fine, Siegfried Contemporary, London 2018; og SUPERDEEP BOREHOLE, NoPlace, Oslo 2016.

Havneraas og Berge har samarbeidet siden 2013. I videoene iscenesetter kunstnerne seg selv og bekjente, ofte i forseggjorte omgivelser. De visker ut grensene mellom digitale og analoge teknikker og kobler trosbaserte oppveksterfaringer til hverdagslivet. Samarbeidene deres inkluderer Dear Day, Podium, Oslo 2016, og NAVIDAD, Telemark Kunstsenter, Skien 2015, i tillegg til mangfoldige performancer og bidrag til gruppeutstillinger.