Tromsø Internasjonale Filmfestival 2015

Atelier Nord har gleden av å kunne presentere programmet Beyond Horizons som del av Trømsø Internasjonale Filmfestival 2015 (TIFF). Beyond Horizons fokuserer på verk av kunstnere som stiller spørsmål til forvaltningen an naturresurser i Nord-Norge og nordområdene samt retten til land og hav.

Videoverkene i programmet relaterer også til en tradisjon innenfor visuell kunst som omhandler Nord-Norge. Helt siden 1500-tallet har Nord-Norge vært et populært motiv blant forskere, kunstnere og reisende. Mens et blikk fra utsiden lenge var definerende for representasjonen av Nord-Norge, bidro dannelsen av nordnorsk identitet og revitaliseringen av samisk- og kvensk kultur fra 1970-tallet, til at et blikk fra innsiden har gjort seg gjeldende innenfor kunsten.

Visningen av programmet vil finne sted onsdag 14. januar kl. 13.00 på Verdensteateret. Programmet vil bli etterfulgt av en debatt kl. 15.15 på Verkstedet, KulturHuset med utgangspunkt i verkene og med forvaltning av naturressursene i nordområdene som hovedtema.

Beyond Horizons er kuratert av Hanne Hammer Stien og produsert av Ivar Smedstad og Nina Toft. Kunstnere som inngår i programmet er Geir Tore Holm, Siri Hermansen, Matti Aikio, Karianne Stensland, Tanya Busse, Emilija Skarnulyte, Kjetil Berge og Oliver Ressler.