Project Space

Atelier Nords prosjektrom er et tilbud til profesjonelle billedkunstnere har behov for å arbeide med bevegelige bilder, lyd eller nettbaserte prosjekter i en kortere periode. Prosjektrommet er tilrettelagt for profesjonell arbeidsflyt i studio-lignende omgivelser.

Programvare og hardware har blitt billigere og enklere i bruk, men vi har likevel merket oss en økende etterspørsel fra billedkunstnere som ønsker tilgang på en arbeidsplass. Bærbare datamaskiner har lagt til rette for desentraliserte arbeidsformer, men denne måten å jobbe på kan ikke måle seg med produksjonsarbeid over flere skjermflater og med avanserte lydmuligheter.

Rommet er på ca. 7 kvm og er utstyrt med en 27’ iMac med 5K skjerm, én ekstra 27’ monitor, eksternt lydkort, miksebord, studiomonitorer, hodetelefonforsterker og hodetelefoner. For fullstendig utstyrsliste trykk her. Vi kan også tilby en rekke ulike programvareløsninger inkludert Adobe-pakken, Final Cut og Abelton. Oversikt over programvare finnes her. Merk at rommet ikke er lydisolert, og at det dermed er noen begrensninger når det kommer til støy.

Søknadsfrist for prosjektrommet i perioden januar til mars 2018 var 15. januar 2018. neste prosjektperiode begynner i mars 2018.

En vanlig arbeidsperiode i prosjektrommet varer i 1-2 uker. Lengre perioder er mulig etter avtale.

Bruk av prosjektrommet forutsetter at Atelier Nord og Norsk Kulturråd krediteres i dokumentasjonen av eventuelle arbeider. Kort dokumentasjon av arbeidsperioden publiseres på Atelier Nords nettsider. Atelier Nord kan ikke tilby teknisk støtte eller opplæring i programvare. Depositum på 500kr tilbakebetales ved endt prosjektperiode.

Atelier Nords prosjektrom

Prosjektrommet er muliggjort med støtte fra: 
kulturetaten, Oslo Kommune