Om oss

Atelier Nord er en plattform for samtidskunst med fokus på mediekunst. Vi viser et skiftende program av utstillinger, videovisninger, performancer og workshops på visningsstedet vårt på Olaf Ryes plass i Oslo.

Vi ønsker å legge til rette for et godt produksjonsmiljø og tilbyr et studio for lyd- og billedredigering. I tillegg til visningsrommet vårt benyttes kontoret vårt i 3. etasje på Olaf Ryes plass 2 til kunstnersamtaler, videovisninger og mindre utstillingsprosjekter.

Atelier Nord mottar driftsstøtte fra Norsk kulturråd og støtte fra Kulturetaten Oslo Kommune i form av subsidisert leie.

Tilgjengelighet

Det er tilrettelagt for rullestoltilgang til galleriet, hvor det også finnes handicap–toalett. Det finnes også to handicap-parkeringsplasser rett utenfor inngangen til galleriet. Det er dessverre ikke heis til Atelier Nords kontor.

Open Call

Hvert år lyser vi ut én utstillingsperiode gjennom en åpen innsending hvor søknadene vurderes av en jury.

Prosjekter bør ligge innenfor medie-, lyd- eller videokunst-feltet og den som søker må bo eller arbeide i Norge. Meld deg på nyhetsbrevet vårt eller følg oss på Facebook så holder vi deg oppdatert.

Publikasjoner

Publikasjonsserien AN FILES følger utstillingsprogrammet vårt og kan plukkes opp gratis i galleriet eller lastes ned som PDF. Art direction av Research & Development.

Historikk

Atelier Nord ble opprettet av Anne Breivik og Reidar Rudjord i 1965 som et verksted for grafikk. Verkstedet ble en viktig base for kunstproduksjon i Oslo og spilte en avgjørende rolle for flere av grafikkens nestorer. I 1993 fikk verkstedet investeringsmidler fra Norsk Kulturråd for å opprette en data- og videoavdeling. Grafikkavdelingen ble nedlagt i 1998 og elektronisk kunst satt i fokus. Atelier Nord spilte en sentral rolle i etableringen av norsk videokunstproduksjon og var den første organisasjonen som arbeidet målrettet med nettkunst.

Fra 2003 startet en omlegging av Atelier Nord fra fokus på elektronisk kunst til å bli en base for såkalte ustabile kunstformer. Å vise og formidle mediekunst er hovedformålet til Atelier Nord i dag. Fra høsten 2011 ble virksomheten utvidet med et visningsrom på Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo. I 2017 flyttet også administrasjonen til samme adresse etter tilhold på Sagene og på Kunstnernes Hus. Dermed befinner både kontor, visningsrom og redigeringsrom seg i samme bygg. ORP 2 (Olaf Ryes plass 2) er en del av Oslo kommunes kulturbygg og rommer 18 kunstneratelier i tillegg til gjesteleilighet og kontorlokaler.

Anne Breivik
Kunstnerisk leder og grunnlegger 1965 – 1997

Kristin Bergaust
Kunstnerisk leder, 1997 – 2001

Atle Barcley
Kunstnerisk leder, 2001 – 2008

Lars Gustav Midbøe
Kunstnerisk leder, 2008 – 2009

Ivar Smedstad
Kunstnerisk leder, 2009 – 2018

Ida Lykken Ghosh
Direktør, 2018 – nåværende

Ansatte

Ida Lykken Ghosh
Direktør
ida[a]ateliernord.no

Nicholas Norton
Informasjonsansvarlig
nicholas[a]ateliernord.no

Joakim Blattmann Moldestad
Utstillingskoordinator
joakim[a]ateliernord.no

Elna Hagemann
Formidlingsansvarlig
elna[a]ateliernord.no

Organisasjon

Atelier Nord er en selveiende stiftelse. Daglig drift håndteres av direktør, informasjonsansvarlig og driftskoordinator ansatt på deltid. Øvrig hjelp hentes ved behov. 

Styret

Anne Marthe Dyvi, styreleder.
Kunstner, i styret siden 2020.

Jeremy Welsh, styremedlem. 
Kunstner og professor, i styret siden 2016.

Mike Sperlinger, styremedlem.
Skribent, kurator og professor, i styret fra 2023.

Admir Korjenic-Hansen, styremedlem.
Kunstner, i styret fra 2021.

Pearla Pigao, varamedlem.
Kunstner, i styret fra 2021.

Joakim Blattmann Moldestad, ansattes representant.
I styret siden 2019.

Nicholas Norton, ansattes vararepresentant.
I styret siden 2017.

Årsrappporter:

Personvernerklæring

Ved å besøke nettsiden vår ateliernord.no eller ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt aksepterer du at Atelier Nord behandler personopplysninger dine i henhold til denne personvernerklæringen og gjeldende lover om beskyttelse av personopplysninger. Vi håndterer personopplysninger i henhold til personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679, General Data Protection Regulation (GDPR).

Med personopplysninger menes alle opplysninger som kan benyttes for å identifisere en person (fornavn, etternavn, adresse, e-postadresse eller andre kontaktopplysninger).

Kontakt oss på office@ateliernord.no dersom du skulle du ønske å slette dine personopplysninger lagret hos oss.