Kaia Hugin i samtale med Jeremy Welsh

Tid: Torsdag 31.03.22, kl. 17:00.
Sted: Atelier Nord, Olaf Ryes plass 2 (inng. Sofienberggata).

I anledning gruppeutstillingen Infinitesimal Gradations inviterer Atelier Nord til en samtale mellom Kaia Hugin og utstillingens kurator Jeremy Welsh.

Samtalen vil dreie seg om Hugins serie med videoarbeider Motholic Mobbles som hun har arbeidet kontinuerlig med siden 2008. Verksserien krysser performancekunstens kroppslige prøvelser med et filmatisk språk som knytter an til en rekke ulike filmsjangere. Den seneste iterasjonen av prosjektet, Motholic Mobble part 11 (2022), vises for første gang som del av Infinitesimal Gradations.

Kaia Hugin (f. 1975) arbeider primært med performance-basert video og integrerer ofte elementer av samtidsdans og klatring i sitt arbeid. Hun ble uteksaminert fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2011 og bor og arbeider for tiden i Drøbak.

Jeremy Welsh (f. 1954) er en Bergensbasert kunstner og var professor ved kunstakademiene i Bergen og Trondheim mellom 1990 – 2020. Hans arbeider har blitt vist internasjonalt siden tidlig på åttitallet. Han har kuratert en rekke utstillinger i Europa og Nord-Amerika og har skrevet mange tekster om elektronisk kunst.