Beyond Horizons ANX

Atelier Nord ANX 15.01.15 – 08.02.15.

Atelier Nord har gleden av å kunne presentere Beyond Horizons, Atelier Nords program fra årets Tromsø Internasjonale Filmfestival, på Atelier Nord ANX. Beyond Horizons fokuserer på verk av kunstnere som stiller spørsmål til forvaltningen av naturresurser i Nord-Norge og nordområdene, samt retten til land og vann.

Videoverkene i programmet relaterer også til en tradisjon innenfor visuell kunst som omhandler Nord-Norge. Helt siden 1500-tallet har Nord-Norge vært et populært motiv blant forskere, kunstnere og reisende. Mens et blikk fra utsiden lenge var definerende for representasjonen av Nord-Norge, bidro dannelsen av nordnorsk identitet og revitaliseringen av samisk- og kvensk kultur fra 1970-tallet, til at et blikk fra innsiden har gjort seg gjeldende innenfor kunsten.

Beyond Horizons er kuratert av Hanne Hammer Stien og produsert av Ivar Smedstad og Nina Toft. Kunstnere som inngår i programmet er Geir Tore Holm, Siri Hermansen, Matti Aikio, Karianne Stensland, Tanya Busse, Emilija Skarnulyte, Kjetil Berge og Oliver Ressler.

Beyond Horizons er del av prosjektet Vis videokunst!, som har som målsetning å etablere et nasjonalt nettverk av visningssteder som kan presentere videokunstprogram kuratert av Atelier Nord til et bredt publikum.

For mer informasjon om de ulike verkene i programmet trykk her.