Elektrodiesel: CTRL+ANX: ALL/NEW/CUT AN AUDIOVISUAL EXPLORATION


Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng. Sofienberggt.)
Dato: Torsdag 15.12 kl.19.

Alle rom du har oppholdet deg i har en unik akustisk signatur, og hva enn du gjorde i rommet, påvirket signaturen:

spise frokost, elske, lage en tegning, le av en vits, sørge over et dødsfall, søle suppe, knekke en blyant, puffe en pute, tenne ild, bla i en bok, spille uskyldig, bite seg i tungen, børste håret, miste en venn, røyke en sigarett, ruse seg, falle ned, stå opp, skrive brev, fortelle en løgn, tro på en løgn, prøve seg, fortelle sannheten, skrive en sang, lese en bok, se i taket, sniffe litt lim, spille et spill, tape et spill, vinne et spill, sovne, våkne, tenne et lys, sette opp et stykke, spille konsert, få en ny venn, skysse kjæresten to ganger for hel…

CTRL+ANX: ALL/NEW/CUT er en stedsspesifikk, live performance hvor Elektrodiesel utforsker de unike og spesifikke akustiske kvalitetene til gallerirommet på Atelier Nord ANX. Arbeidet har som målsetning å skape et nytt og unikt minne for de som er tilstede – som aldri skal gjenskapes, reproduseres eller gulpes frem – en singulær, personlig og sannferdig opplevelse av tilstedeværelse i rommet, manifestert som lyd.

Elektrodiesels (Espen Jensen) praksis er knyttet til til tid- og stedsspesifikk kunst som realiseres gjennom installasjoner, intervensjoner og utstillinger. Han har gitt ut flere album med improvisert, intuitiv og eksperimentell musikk. Jensen har lang erfaring som kurator for kunstnerdrevne visningsrom og gallerier i nord-England, som Hull Art Lab (medgrunnlegger), RED Gallery, 54N, HTBA, Hull Film, og The Boathouse.