Amanda Steggell: Emotion Organ

13.09.2009-20.09.2009 på Teknisk Museum
Produsert av Atelier Nord for Ultima 09

The Emotion Organ (2007) er et ombygd orgel som utforsker samspill mellom ulike sanser, som å se, høre, lukte og bevegelse. Det ombygde pumpeorgelet fra 1895 kombinerer både gammel og ny teknologi. Uten strøm kan orgelet spilles på som et vanlig musikkinstrument, men oppkoblet produserer orgelet varierende kombinasjoner og intensiteter av lyd, lys, farger, duft, vibrasjon og bevegelse.

The Emotion Organ bringer spillerens emosjonelle reise inn i den materielle verden på sin egen spesielle måte. Dens effekter og påvirkning kan variere fra å krasje et fly inn i solnedgangen til å vandre gjennom en hage av levende blomster. For å utforske Emotion Organ’s potensialene må spilleren eksperimentere med hvordan kombinert aktivitet med hender og føtter og orgelets 61-taster, 8 stopper og 2 fot pumper kan produsere forskjellige resultater.

Du trenger ikke å være musiker eller kunstner for å spille orgel. Emotion Organ kan spilles av alle. Det er oppfatningen til spilleren som tilspisses – for å oppdage gjennom samspill av sansene, og til å bestemme selv om, og hvordan opplevelsen er meningsfull.

”Det er ikke ofte man kommer over et slikt fenomen som Emotion Organ. Som en barokk collageskulptur, blandet med et sikkert blikk for retro og gjenbruk, rommer instrumentet et vell av uttrykk og inntrykk for den som tør å la seg omtåke av Steggells fantasimaskin.

Amanda Steggell er født i Yokohama, oppvokst i England og bor i Oslo. Hun har bakgrunn i dans og koreografi og har bodd i Oslo siden 1986. Hun jobber med installasjoner, liveart, nettverks-perfomance og videokunst.

The Emotion Organ inngår i programmet til Ultima ’09
Produsert av Atelier Nord og Ultima ’09.
Støttet av Norsk Kulturråd, Atelier Nord og Norsk Teaterakademi.

For mer informasjon om orgelet: http://www.testingtesting.org/synaesthesia/EMO/index.html