Proxy_workshop

Workshop med Andy Gracie
Lørdag 10. mars 2012 kl 10-17
Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (Inngang Sofienberggt.)

For påmelding klikk her.
Påmeldingsfrist er 6. mars 2012. Deltageravgift er 300,- kr. Maks 12 deltagere.

A day of exploration, collecting, looking and thinking: connecting Earth and Space.

Under workshopen vil vi utforske, teoretisere og diskutere litterære, metaforiske og vitenskapelige forbindelser mellom jorden og rommet. En kombinasjon av teoretiske, praktiske og diskuterende prosesser vil gi deltakerne mulighet for å utforske en rekke måter for å tilnærme seg romforskning og teori på enkelt forståelig måte.

Aktiviteter for dagen vil blandt annet være:

Leting etter mikroorganismer (nematoder og tardigrader) som brukes i romforskning og biovitenskap og installasjonen Proxy.
Innsamling av mikrometeoritter.
Bruk av enkle mikroskop.
Mulig «daylight satellite spotting».
Undersøke SETI @ home – menigmanns vitenskapelige alien prosjekt.
Observere, konservere og ta prøver.
Diskusjon av workshopens tema

Dagen vil starte med en kort innledning etterfulgt av en ekskursjon inn i urbane og semi-urbane omgivelser for å samle prøver av jord, mose, gjørme og vann. Hvis vi er heldige, avhengig av værforholdene og orbital tidsberegning, vil vi også diskutere og bruke metoder for å oppdage satellitter i dagslys.

Tilbake i studio skal vi forberede prøvene og bruke mikroskop for å se etter nematoder, tardigrader og mikrometeoritter. Deltakerne vil bli vist hvordan man kan identifisere mikrometeoritter og forberede dem på et objektglass. Deltagerne vil få full frihet til å velge måter å arbeide med eksemplarene som er funnet, om det er rent observerende, videre nettbasert undersøkelser, tegning, videoopptak, skriftlig eller annen form for kreativ utfoldelse. Deltakerne bør ta med eventuelle analoge eller digitale verktøy som de tror kan være til hjelp i arbeidet.

Vi vil også ta en titt på SETI @ home-prosjektet og diskutere hvordan dette kan knyttes til workshopen.

Gjennom hele workshopen vil deltakerne bli oppfordret til å fullt ut engasjere seg konseptuelt med workshop temaet og til å inngå i en utviklende diskusjon om våre forbindelser og følelser om verdensrommet, de måtene vi allerede utforsker solsystemet og videre utover, og det etiske ved en fremtidig kolonisering.