Atelier Nord lanserer prosjektrom!

Prosjektrom
I januar 2018 lanserer Atelier Nord et prosjektrom i atelierfellesskapet Olaf Ryes plass 2. Prosjektrommet er et tilbud til profesjonelle billedkunstnere som ønsker å arbeide med redigering av bevegelige bilder, lyd eller nettbaserte prosjekter i en kortere periode.

Programvare og hardware har blitt billigere og enklere i bruk, men vi har likevel merket oss en økende etterspørsel fra billedkunstnere som ønsker tilgang på en arbeidsplass med mulighet for profesjonell arbeidsflyt. Bærbare datamaskiner har lagt til rette for desentraliserte arbeidsformer, men denne måten å jobbe på kan ikke måle seg med produksjonsarbeid over flere skjermflater med avanserte lydmuligheter.

Prosjektrommet er utstyrt med en 27’ iMac med 5K skjerm, én ekstra 27’ monitor, eksternt lydkort, miksebord, studiomonitorer, hodetelefonforsterker og studiohodetelefoner.

Kunstnere som ønsker å benytte seg av prosjektrommet kan søke via Atelier Nords nettsider. Søknadsfrist for prosjektrommet i perioden januar til mars 2018 er 15. januar 2018.  En vanlig arbeidsperiode i prosjektrommet varer i 2 uker. Lengre perioder er mulig etter avtale.

Prosjektrommet er støttet av Kulturrådet utstyrsstøtte fellesverksteder og Oslo Kommune Kulturetaten.