Alge: The UNIX Server

Luke Bullock og Frank Teksum

I 1994 åpnet Atelier Nord Norges første galleri på Internett fra en lokal konto på OsloNett. Luke Bullock var ansatt på Atelier Nord for å utvikle interaktive elementer til en kunstkalender ved å bruke verktøy på serveren, den gang en gammel Sun Sparc som kjørte SunOS 4.2. Han begynte da å eksperimentere med UNIX på en Amiga 1200. Frank Teksum jobbet også på Atelier Nord som ansvarlig for data- og grafikkavdelingen. Et samarbeid mellom Luke og Frank resulterte i prosjektet Alge.

“Først og fremst…Alge er et konsept, ikke en individuell datamaskin, ikke et operativsystem og ikke en type design. Alge er en ideologi, det handler om å avansere Open Source og Free software, og om å utvikle Open Ideas. Som sådan kan Alge være hva enn det velger å være.” 

Alge drives og eies av Luke Bullock. For å lese mer om Alges historie og utvikling, se her.

Atelier Nord var vertskap for serveren Alge fram til 2009 da stiftelsen flyttet til Kunstnernes Hus. De nye lokalene var ikke lenger egnet for serverdrift. Les om avslutningen av et langt og godt samarbeid og se skjermbilde av Alges finale på Atelier Nord:
http://alge.anart.no/blogs/blog/2009/04/02/alge-relocated-after-15-years-at-atelier-nord/

Atelier Nord ønsker Alge en lang og god framtid hos anduin.net