Christian Bøen: Kunst og gaming med Unreal Engine 4

Christian Bøen – Syklus

12.04.18, kl.19.
Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata).

Christian Bøen presenterer spillmotoren Unreal Engine 4 og gir en innføring i hvordan spillteknologi kan brukes som et kunstnerisk verktøy.

Unreal Engine 4 er et markedsledende spillutviklerverktøy for PC/MAC som i tillegg til å utvikle spill kan brukes til å lage interaktiv kunst, presentasjoner, design, arkitektur, film og mer. Unreal Engine 4 er open source og kan lastes ned gratis på GitHub eller via portalen til Epic Games.

Om det er interesse vil det arrangeres en workshop/nybegynnerkurs i Unreal Engine 4 høsten 2018 på Atelier Nord ANX.

Christian Bøen (f.1978) er utdannet billedkunstner med diplom fra Kunstakademiet i Bergen (2003). Hans arbeid med digital- og interaktiv kunst henter impulser fra kunsthistorien og naturvitenskapen. Bøen benytter ofte egenkomponert elektronisk lyd og musikk i arbeidene sine og har gitt ut seks album under artistnavnet Termodress.

Bøen jobbet med 3D-animasjon og modellering siden 1999. I 2015 startet han prosjektet Surrealist hvor han produserer interaktive kunstspill og installasjoner. Prosjektet er inspirert av surrealistene og dadaistene, ettersom det innen begge grupperingene finnes eksempler på bruken av spill i kunstnerisk sammenheng.

www.christianboen.no / www.surrealist.no