Green Artists no inviterer til årets andre seminar i serien kunst og økologi

Velkommen til åpent seminar med Green Artists om vann på Atelier Nord ANX onsdag 25. mars kl. 19.00.

Seminaret vil være det andre seminaret i rekken Kunst og økologi. Green Artists no er stolte av å kunne presentere professor Terje Tvedt og kunstner Solveig Ekeberg.

Vi driter i det, James Joyce har viet et kapittel av Ulysses til det, barn elsker det, det tar liv, det er 70 % av oss, Bruce Lee blir det, det meste av vedlikehold handler om å stoppe det, alternativbevegelsen har de villeste teorier om det, de største kulturer har oppstått rundt det, de skumleste organismer bor i det, Händel skrev musikk til det, det oppfører seg helt annerledes enn alle andre stoffer, det regnes som utgangspunkt for filosofien, folk går milevis hver dag for å hente det, det er innmari vanskelig å male det, fisk pisser i det og ikke minst; VI MÅ DRIKKE DET!

Alt kjent liv avhenger av vann.
En av de største økologiske utfordringene ligger i forvaltningen av denne ressursen.

HVORDAN BLIR VANNET BEHANDLET I KUNSTEN?

Green artists har invitert kunstnere og fagfolk til en kveld viet et av livets basiselementer og universets mysterier.

Vi er stolte av å annonsere at professor og historiker
Terje Tvedt (NRK-seriene En reise i vannets historie, En reise i vannets fremtid, Kampen om Nilen), og serieredaktør av nibindsverket Vannets historie, har skrevet et foredrag for oss om vannet i kunsten:

«OM Å TENKE NYTT OM VANNET SOM KUNSTENS OBJEKT OG OM HVORFOR ROMS FONTENER OG MYE ANNEN VANNKUNST TILHØRER FORTIDEN»

Kunstner Solveig Ekeberg driver prosjektet OCEAN HOPE, hvor hun rydder strender og bygger hytter av plastsøpla fra havet.