Joakim Blattmann og Ricardo del Pozo

Joakim Blattmann og Ricardo del Pozo under Ekko-festivalen. Foto: Laimonas Puisys

Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng Sofienberggt.)
Tidspunkt: fredag 12.01.18, kl. 19.

Joakim Blattmanns arbeid med lyd spenner seg fra skulpturelle installasjoner, komposisjon, til audiovisuelle arbeid og konserter. Akustisk økologi og objekters iboende akustiske egenskaper er tilbakevendende temaer. I live-uttrykket er prosesserte feltopptak, elektronikk, droner og ulike strengeinstrumenter ofte bærende elementer.

Blattmann har bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim, hvor han tok sin mastergrad i 2012. Han har tidligere vist arbeider ved blant annet Østre – Hus for lydkunst og elektronisk musikk, ACUD Kino med Clemens Wilhelm (DE), AMRO (AT), Tomrom-Sandefjord Kunstforening og Supermarket i Stockholm med RAM Galleri.

Ricardo del Pozo er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen. Gjennom digitale sanntidsbaserte prosesser tar del Pozos arbeider sikte på å adressere de formale aspektene ved innspilt video. En undersøkelse av bildets iboende egenskaper som kunstnerisk verdi. Ved bruken av generative prosesser, jobber han bevisst med det innspilte materialets formale egenskaper, og redefinerer dette som visuelle bevegelige malerier.

Av tidligere arbeider er fremførelsen av stykket “Vingt Regards sur l’Enfant Jésus” med Håkon Austbø på piano, og et korresponderende videoverk basert på Olivier Messiaen sine fargestemmer. Dette fant sted i Kulturkirken Jacob, Oslo i 2013.

del Pozo og Blattmann kuraterer og konsertserien Spaces Speak. Spaces Speak er en konsertserie med fokus på interaksjonen mellom lyd og bilde. Serien gjennomføres i samarbeid med Notam og RAM Galleri i Oslo. Konserten er del av en turne støttet av Fond for Lyd og Bilde.

https://jblattmann.comhttps://rdpozo.com/