Get
News

Lasse Marhaug

Almost Everything

25.11. – 11.12.2022

Velkommen til utstillingsåpning og konsert med Pinquins torsdag 24.11.22 fra 19:00.

Lasse Marhaugs installasjon ALMOST EVERYTHING – laget sammen med perkusjonstrioen Pinquins – utforsker hvordan den elektroniske støymusikkens kvaliteter kan oversettes til et akustisk utrykk.

Verket består av flere videoer av hverdagsgjenstander som bankes, skrapes og trommes på.
Kjettinger, klokker og bjeller kastes på grytelokk og andre flater. Det oppstår resonerende toner når en plastkule gnis langs kanten på et porselensfat. Det knitrer fra skrapping av sandpapir. Dette veldet av gjenstander er fotografert ovenfra i en klar parallell til de kaotiske oppsettene som ofte ses under fremføringer av elektronisk støymusikk.

Videosekvensene er fordelt over flere skjermer og starter og stopper til ulike tidspunkter. Slik skaper ALMOST EVERYTHING stadig nye variasjoner uten å gjenta seg. Dette tilfeldighetsaspektet har sine røtter i den eksperimentelle elektroniske musikkens mange forsøk på å løsrive musikken fra det klassiske konsertformatet og partituret. Verket er en videreutvikling av en serie akustiske livefremføringer Piquins gjorde av Marhaugs musikk i 2019.

Lasse Marhaug er en lydkunstner, komponist og musiker. I over 30 år han med ulike uttrykk innen lyd og musikk både i Norge og internasjonalt. Han har også jobbet med foto, video, design og som kurator/kunsthistoriker. Marhaugs seneste album Context ble gitt ut på Smalltown Supersound i august 2022.

Pinquins er en eksperimentell slagverktrio med base i Oslo bestående av Jennifer Torrence, Sigrun Rogstad Gomnæs og Ane Marthe Sørlien Holen. Gruppen ble etablert i 2008 og har samarbeidet med en rekke ulike samtidskomponister. De har fremført verk ved festivaler som Ultima, Festspillene i Bergen, Øya-festivalen, Only Connect, Cycle, BrassWind og Borealis.