Get
News

Lasse Marhaug

Almost Everything

25.11. – 11.12.2022

Velkommen til utstillingsåpning og konsert med Pinquins torsdag 24.11.22 fra 19:00.

Lasse Marhaugs installasjon ALMOST EVERYTHING – laget sammen med perkusjonstrioen Pinquins – utforsker hvordan den elektroniske støymusikkens kvaliteter kan oversettes til et akustisk utrykk.

Installasjonen består av skjermer i hesteskoformasjon som viser videoer av hverdagsgjenstander som bankes, skrapes og trommes på. Kjettinger, klokker og bjeller kastes mot grytelokk og andre metalgjenstander. Det oppstår resonerende toner når en plastkule gnis langs kanten på porselensfat. Sandpapir lager distinkte knitrelyder mot ulike overflater. Perkusjonistene i Pinquins manipulasjon av dette veldet med hverdagsgjenstander er filmet ovenfra i en klar parallell til de kaotiske oppsettene som ofte ses under fremføringer av elektronisk støymusikk.

Videosekvensene starter og stopper til ulike tidspunkter. Slik skaper ALMOST EVERYTHING stadig nye lydlige variasjoner uten å gjenta seg. Dette tilfeldighetsaspektet har sine røtter i den eksperimentelle elektroniske musikkens mange forsøk på å løsrive seg fra det klassiske konsertformatet og partituret. Utgangspunktet for installasjonen er en serie akustiske livefremføringer Piquins gjorde av Marhaugs musikk i 2019.

Lasse Marhaug er en lydkunstner, komponist og musiker. I over 30 år han vært aktiv med ulike uttrykk innen lyd og musikk både i Norge og internasjonalt. Han har også jobbet med foto, video, design og som kurator. Marhaugs seneste album Context ble gitt ut på Smalltown Supersound i august 2022.

Pinquins er en grenseoverskridende og eksperimentell trio med base i Oslo. Trioens hovedfokus er på samtidsmusikk, og deres målsetning er å utfordre publikum og utvide formatet de jobber innenfor. De samarbeider med komponister og utøvere innenfor samtidsmusikk så vel som andre sjangere. Med sitt svært visuelle repertoar og sin unike sceniske tilstedeværelse, har trioen gjort seg bemerket som et av de mest innovative, nyskapende og ledende ensemblene på den norske samtidsmusikkscenen. 

Pinquins består av Jennifer Torrence, Sigrun Rogstad Gomnæs og Ane Marthe Sørlien Holen. 

Takk til nyMusikk og Kunstnernes Hus.

Foto: Sigurd Ytre-Arne
Lydinnspilling: Christian Obermayer