Lillevan på Atelier Nord

12. – 26. mai, 2011Under Atelier Nords satsning Live Video har vi invitert kunstneren Lillevan til et to ukers residency på Atelier Nord. Helgen 20-22 mai presenterte Lillevan sitt arbeide i en kunstnerpresentasjon fredag kveld, og en to-dagers workshop på lørdag og søndag. Deltagerne fikk innsikt i Lillevans kreative arbeidsmetoder og foretrukne samarbeidsmodeller. Lillevan demonstrerte flere live video verktøy.

Lillevan er en animasjons-, video- og mediakunstner. Hans arbeider berører mange områder innen interdisiplinær praksis, inkludert ”moving imagery”, live video og ”real time” grafikk. Lillevan deltok i dannelsen av den Berlin-baserte audiovisuelle gruppen Rechenzentrum (1997-2008). Rechenzentrums performancer og DVD-utgivelser, i tillegg til Lillevans soloarbeider og samarbeidsprosjekter, har av kritikere så vel som publikum fått rosende omtale for å blant annet ha hevet visuell musikk, animasjon og filmmanipulasjon til nye høyder.

Lillevan har holdt performancer og utgitt arbeider i over 15 år. Verkene er ofte beskrevet som en utforskning av filmens historie der det søkes etter nye forhold mellom tilskuer og skjerm, og mellom virkelighet og det projiserte bildet.
Lillevan har introdusert innovative tilnærmelser til sjangeren ved å kombinere nye og gamle teknologier, ved å skape installasjoner og projeksjonsteknikker, alltid med fokus på å utvikle film i eksperimentelle retninger. Lillevans performancer er ofte kombinert med foredrag, kunstnerpresentasjoner og workshops.

I sine seneste arbeider utforsker Lillevan forholdet mellom lysets historie, øyets evolusjon og filmutvikling, og spørsmål rundt mediaarkeologi, studier av persepsjon og den tekniske visualiserings historie.

Lillevan har jobbet med en rekke omtalte kunstnere fra sjangere som dans, teater og musikk – fra opera og klassisk musikk til club culture.

Under sitt residency på Atelier Nord jobber Lillevan med videomoduler til ”NomiSongs” og en opera av Olga Neuwirth som skal framføres på Opera Garnier i Paris, oktober 2011. Han skal også gjøre ferdig en ny DVD av Lillevan og Christian Fennesz, og forberede premiere av ”Deadbeat” – en ny forestilling for Mutek Festival i Montreal i juni 2011.

For mer om Lillevan, se www.lillevan.com.

video still | Lillevan, Mahler