Get
News

Open Call 2024

Juryens begrunnelse

Atelier Nord mottok i alt 75 søknader til Open Call for 2024 – en økning på 24 fra i fjor. Etter grundig gjennomgang av samtlige søknader valgte juryen Qi Tans utstillingsforslag. Prosjektet til Qi kretser rundt en serie 3D-animerte videoer som tar for seg egenskapene til den fargesterke plantefloraen på ulike planeter i et forestilt, sci-fi inspirert univers bundet av andre fysiske lover enn i vårt eget. 

Juryen var spesielt begeistret for arbeidenes drømmeaktige estetikk og Qis evne til å skape en mytologisk og spirituell reise for betrakteren i hennes visuelt særegne verden. Videoene har en beroligende effekt og knytter an praksiser som benyttes til å håndtere angst og usikkerhet som mindfullness, drømmedagbøker og meditasjon. Atelier Nord og jurymedlemmene vil gjerne rette en stor takk til alle som søkte. Vi mottok mange spennende søknader, noe som førte til varierte diskusjoner blant jurymedlemmene.

Qi Tan (f. 1994 i Kina) bor i Oslo og arbeider hovedsakelig med video, installasjon og tegning. Hun har enmastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har hatt separatutstilling ved Studio 17 i Stavanger (2021) og debuterte ved Høstutstillingen i 2022. Hun deltok også i gruppeutstillingen Utopia ved Tegnerforbundet i Oslo høsten 2022.

Juryen for denne Open Call-runden var Synne Tollerud Bull, Ida Lykken Ghosh, Admir Korjenic-Hansen og Nicholas Norton.