Sabina Jacobsson – perception of the real

Det vil være en ytterligere mulighet til å få med seg Steffi Lund og Sabina Jacobssons performance torsdag 29.10 kl. 18.

Atelier Nord har gleden av å presentere Sabina Jacobssons utstilling perception of the real på Atelier Nord ANX. Jacobsson viser tre nyproduserte videoarbeider og en performance, forankret i improviserte undersøkelser av forholdet mellom dokumentariske strategier og fantasifulle, mystiske øyeblikk som bryter med alminnelige persepsjoner.

I I VÅRAT NU (10:16 min., kamera obskura) kan vi observere at Jacobsson benytter seg av et kamera obskura i egen stue. Videoen vises vendt opp ned, slik at bildet av verden utenfor rommet som materialiserer seg på veggen er vendt riktig vei. Arbeidet SISTA SAMTALET (07:36 min., skype) er et opptak av en samtale mellom Jacobsson og hennes far, som Jacobsson lagret uvitende om at det kom til å bli deres siste. Jacobsson setter verket i sammenheng med Bill Violas begrep om kameraet som en «soulkeeper».

MITT I MELLAN I (25:36 min., gopro) omfatter bilder fanget under vann, i det Egeiske hav. Kropper beveger seg av og til i distansen og bryter stillheten.
I MITT I MELLAN II (15 min., performance/camera lucida) utføres en ritual på en rød matte, mens Jacobsson følger konturene av et subjekt med hjelp av et camera lucida. I samarbeid med scenekunstner Steffi Lund.

I perception of the real finner man referanser til kunstnere som Bill Viola, David Hockney och Mariko Mori m.fl. Under prosessen med å utvikle perception of the real har Jacobsson sett mot kunstnere som har påvirket henne og integrert flere innflytelser i ett og samme verk, som i hennes tidligere prosjekt Exclusion.

Sabina Jacobsson (f. 1967, Gotland) arbeider med film, foto, performance og innstallasjoner. Hun er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og har blant annet hatt soloutstillinger på RAM, Brandts (Odense, Danmark), Luleå konsthall og F15. I tillegg arbeider hun med videodesign på forskjellige dans- og teateroppsetninger. Jacobsson mottok statens garantiinntekt for kunstnere i 2012. www.sabinajacobsson.com