Soft Technology Dans for voksnes supermekkeklubb

Velkommen til elektronisk syklubb

Tirsdag 20 mars 2012, kl 18.00
Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (entrance Sofienberggt.)

Vi møtes på ANX på Olaf Ryes plass 2 og holder på til vi ikke orker mer eller klokka blir elleve. Ingen forkunnskaper kreves, men litt nysgjerrighet forutsettes.

Vi kommer til å se nærmere på tekstile strekksensorer og koble disse opp mot relativt enkle lydfremkallende kretser for testing og eksperimentering.

Strekksensorene er laget av et strømførende spesialgarn, som varierer motstand idet det strekkes. Jo tettere fiberne i garnet kommer nær hverandre, desto mindre vil motsanden gjennom garnet være. Vi kommer til å leke oss og teste ut materialet og bygger tekstile sensorer med enkle tekstile teknikker – strikking, hekling og broderi.

Om du allerede har kretser på lur som kontrolleres av ulike motstander kan ta med disse og forsøke deg på å kontrollere de med tekstile motstander istedenfor de konservative skruknappene som vanligvis florerer. Sy fast tekstilmotstandene på ullsokkene dine og dans lambada til krampa tar deg så fremkaller du kanskje en symfoni av oscillerende toner!
Sensorene kan strekkes, skvises og settes inn i alle tenkelige situasjoner hvor bevegelse er med for å kontrollere lydkretsens tonehøyde.

Sy- og mekkeklubben 20 mars blir ledet av Øyvind Mellbye og Elin Igland.

——

Elektroniske syklubber vil også bli holdt 17.04 og 15.05 på ANX.

På de elektroniske syklubbene er alle velkomne – har du ett prosjekt du vil vise frem, diskutere eller bare holde på med i sosialt lag eller er du
bare nysgjerrig? Vi legger opp til et prosjekt som kan gjennomføres i felleskap i løpet av kvelden, men det er åpent for parallelle og individuelle prosjekter. Det koster ingenting å komme på kveldene, men vi tar litt for å dekke materialkostnadene. Det er ikke nødvendig med påmelding – velkommen til ANX på Olaf Ryes Plass 2 fra klokken 18.

Tilbake til forsiden