The Dream That Kicks: Makino Takashi – Phantom Nebula

Atelier Nord har gleden av å sammarbeide med The Dream that Kicks om å vise Makino Takashis Phantom Nebula på Cinemateket 29 november.

Makino Takashi er tilbake! Han var på Dream That Kicks sist sommer med en visning av ‘Space Noise’. Nå er han tilbake med sitt nyeste verk ‘Phantom Nebula’. Makino er blant de mest produktive filmskaperne på den japanske filmscenen og er blitt verdenskjent for sine komplekse, altoppslukende og overveldende filmopplevelser. Han behandler lyd og bilde likeverdig og produserer enorme, uendelige og ikke-narrative filmarbeider som er både kosmiske og organiske, og som aktiverer billedrommet i kraftfulle og dynamiske opplevelser av dybde og uendelighet.

Ord virker utilstrekkelige til å beskrive Makino Takashis praksis, hvor abstraksjon utvikles ut av virkeligheten gjennom lagdeling av bilder, flimrende lys og den evigvarende bevegelsen til punkter og støy. Billedrommet er omdefinert gjennom en billedflate som omsluker sidesynet og som oppleves dypere jo lengre vi fokuserer blikket.

I tillegg til Takashi, viser filmskaper Rei Hayama et utvalg nye arbeider. Hayama er en ny stemme i filmkunstfeltet, født i Kanagawa, Japan (1987) som har studert i Tokyo. Filmene hennes fokuserer på relasjoner mellom mennesker og Den Andre. De er mystiske og fengslende og gir en fornemmelse av ukjente myter, uidentifiserbare land og ansiktsløse, tidløse karakterer. Blant hennes kunstneriske strategier er bruken av stills hentet fra gamle bøker om folklore, undertitler på japansk og engelsk og gjentatte gjenfotograferinger.

The Dream that Kicks
http://makinotakashi.net
http://www.cinemateket.no