Urban Images: Unruly Desires in Film and Architecture

Boklansering og Filmvisning

Lørdag, 22. oktober, 15:00
Kunsthall Oslo | Torpedo
Trelastgata 3,
0191 Oslo

Redaktører: Synne Bull og Marit Paasche
Forlag: Kunstakademiet i Oslo/ Sternberg Press, Berlin
Grafisk design: Anders Hofgaard, Node Oslo/Berlin

Bidragsytere: Parveen Adams, Giuliana Bruno, Bull.Miletic, Andreas Bunte, Beatriz Colomina, Mark Cousins, Edward Dimendberg, Tom Gunning, Henrik Gustafsson, Kathrin Meyer, Marit Paasche and Judy Radul.

En av de grunnleggende hendelsene i moderne æra var erobringen av verden som bilde, en prosess der film skulle vise seg å være et avgjørende medium. Film var det som klarte å fange det Alexander Kluge beskriver som ”det umulige øyeblikk” – øyeblikk vi ikke kan tenke oss på forhånd og som ikke kan repeteres i ettertid. Slik leder filmen frem mot det som senere blir virkelighet: urbanitet, broer, ideer, gester, skyskrapere, litteratur og kunst. Denne antologien følger noen av sporene til disse ”tilblivelsene.”

Urban Images: Unruly Desires in Film and Architecture er en antologi bestående av elleve nye tekster, skrevet av internasjonalt anerkjente forskere og kunstnere som navigerer i det store, tverrfaglige området av kunst, arkitektur og levende bilder. Boken kommer som en konsekvens av symposiet Urban Images i september 2010, som ble arrangert av Kunstakademiet i Oslo. Boklanseringen vil ledsages av et screeningprogram med kortfilmer som også diskuteres i publikasjonen. For detaljert program, se nettsiden: http://urbanimages.no

Boken som er delfinansiert av Atelier Nord er i salg hos Torpedo fra 22. oktober

http://www.khio.nohttp://sternbergpress.com