2 Film Performances

Quelques minutes de soleil après minuit‘ av Xavier Querel (FR)
Cipher Screen av Greg Pope (UK) + John Hegre (NO)

Søndag 6. november kl 20:00
Atelier Nords ANX, Olav Ryes plass 2 (inng. Sofienbergt.)

Om performancene:
I ‘Quelques minutes de soleil après minuit’ (Et par minutter sol etter midnatt) skaper Querel et øyeblikk i tiden frakoblet den daglige rytmen av klokker og kalendere, og i stedet koblet til hjerte og sinn. Denne emosjonelle oppfinnelsen som blir overført, samspillet og etablering av dette dynamiske og empatiske forholdet, utløser et kort øyeblikk av bekreftelse og universell glede.

‘Cipher Screen’ er en live kunst forestilling som bruker ett par 16mm film projektorer med svarte film loops og en live audio mater
Dette arbeidet utnytter mekanismene for film og kino, projektoren, filmens materiale, mørklagte rom og synkronisert lyd. Den konstante, reduktive fysiske prosessen påføres overflaten av filmloopen og resulterer i en langsom transformasjon på den projiserte overflaten; ut av auditiv og visuell mørke bygges et kakafon crescendo av lyd og bilde.

Xavier Quérel er basert i Grenoble, Frankrike. Siden 1990 har hans hovedaktivitet har vært live film og lys forestillinger. Han har vært medlem av «La Cellule d’intervention METAMKINE» siden 1991, en ​​internasjonalt kjent film / musikk performance gruppe. Han har presentert arbeidet med METAMKINE og diverse andre grupper over fem kontinenter; arenaene har variert fra prestisjetunge kunstinstitusjoner og internasjonale festivaler til uavhengige klubber, okkupasjonshus og små landsbyer dypt inne i den afrikanske bushen.

John Hegre har komponert og fremført improvisasjonsmusikk siden 1995, og er best kjent fra diverse fri improvisasjon, samtidsmusikk og rock / støy prosjekter inkludert: The Golden Serenades, Jazkamer, Kaptein Kaliber, Noxagt og Public Enema. Utover dette har Hegre fungert som en live audio tekniker og mastering tekniker, og laget og fremført musikk for teater, dans og film.

Les mer om Live Video.