AVLYST: Ove Alexander Jamt Dahl «Roadmapped»

Ove Alexander Jamt Dahl "Roadmapped"

Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata).
Datoer: 09.03 – 24.03.18
Åpningstider: torsdag og fredag, 15-18, lørdag og søndag 13-18.

Vi er dessverre nødt til å avlyse Ove Alexander Jamt Dahls utstilling «Roadmapped»  på grunn av sykdom.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 08.03.2018 kl. 19.00-21.00

I utstillingen Roadmapped viser Ove Alexander Jamt Dahl en serie med mapping-arbeider som er realisert i samarbeid med elever fra linjen for kunst, design og arkitektur ved Elvebakken videregående skole, hvor Dahl jobber som lærer. Med teknikken «mapping», menes muligheten til å avgrense og tilpasse videoprojeksjoner til spesielle omriss og områder av en projeksjon – dermed kan man lage projeksjoner som sammenfaller med overflate området på tredimensjonale objekter.

De 12 arbeidene i utstillingen ble opprinnelig laget i 2013, ett arbeid hver dag under en 12 dagers kjøretur fra Oslo til Stavanger. Arbeidene ble realisert på tilfeldig valgte steder langs reiseruten – blant annet et selvportrett i et busskur, en serie med lysende pinner på en strand og en fisk i vannkanten under en bro. For Dahl, var prosjektet en anledning til å utforske mapping som en stedsspesifikk prosess hvor plassering og formaltrekk kunne utvikles raskt og spontant. Ingenting ved arbeidene var forhåndsplanlagt og det digitale materialet var verken designet eller animert på forhånd.

Når arbeidene fra reisen nå gjenskapes for Atelier Nord ANX er dette første gangen de vises i en gallerisetting. Det har krevd videre tilpassing, blant annet å gjenskape de opprinnelige projeksjonsflatene i kappa.

Elevene fra Elvebakken har deltatt i en kort workshop i regi av Dahl hvor de har bygget skulpturelle objekter til utstillingen, samt fått innføring i videomappingteknikker.

Ove Alexander Jamt Dahl er en kunstner og designer bosatt i Oslo som hovedsakelig arbeider med videoinstallasjoner og scenekunstprosjekter. Prosjekter inkluderer lyd- og videoinstallasjon Vevd på Fossekleiva kultursenter i Drammen (2016), mapping- projeksjonen Ascent/Descent i Svelvik kirke (2015) og utstillingen Walled på Atelier Nord ANX (2013). I 2017 vant Dahl Heddaprisen for beste audiovisuelle arbeid med videodesign til sceneforestillingen Rekyl.Deltagende elever fra linjen for kunst, design og arkitektur ved Elvebakken videregående skole:Benjamin Hokstad VollanMarlon UlvenMax Emanuel Johnsen EngebrigstenKaroline Shayapon OddeneSigne MehlumClarice De Sousa Monteiro

Roadmapped er laget med støtte fra Kulturrådet og Elvebakken videregående skole.