Infinitesimal Gradations

Dato: 04.03–03.04.22
Åpningstider: Torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 12-17.
Sted: Atelier Nord, Olaf Ryes plass 2 (inng. Sofienberggata)

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 03.03.22 fra kl. 19:00. Under åpningen gjennomfører Magdaléna Manderlová en performance sammen med Kristoffer Lislegaard.

Gruppeutstillingen Infinitesimal Gradations – med bidrag fra Kaia Hugin, Hasan Daraghmeh og Magdaléna Manderlová – låner navnet sitt fra et av kortene i Brian Eno og Peter Schmidts kortstokk Oblique Strategies. Kortstokken ble opprinnelig publisert i 1975 og er et verktøy for løse kreative problemstillinger. Tekstene på kortene er akkurat vage nok til at de setter i gang tankeprosser uten å instruere om løsninger.

Kaia Hugins video Motholic Mobble part 11 (2022) kombinerer performancekunstens kroppslige anstrengelser med henvisninger til flere ulike filmsjangere. Hasan Daraghmehs videoinstallasjon Timescape No.7: (Wide Eyes) (2022) viser fotografier av hverdagsliv strukket over flere flatskjermer, i et visuelt suggererende panorama hvor tid og rom manipuleres samtidig. Magdaléna Manderlovás lydinstallasjon Straw Bales (2021-pågående) er en sonisk mediering av kunstnerens minner om fuglearten tårnseiler som tar for seg forholdet mellom lydoppfattelse og hukommelse.

Hugin, Daraghmeh og Manderlová er tidligere studenter ved kunstakademier hvor kuratoren for denne utstillingen, kunstner og pedagog Jeremy Welsh, underviste mellom 1990 og 2020. Utstillingen er tenkt som en kreativ øvelse, ikke helt ulikt de som finnes i Oblique Strategies. Spørsmålet Welsh har ønsket å stille med denne utstillingen er enkelt: hva skjer når disse kunstnerskapene møtes i samme tid og rom?


Kaia Hugin (f. 1975) arbeider primært med performance-basert video og integrerer ofte elementer av samtidsdans og klatring i sitt arbeid. Hun ble uteksaminert fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2011 og bor og arbeider for tiden i Drøbak.

Magdaléna Manderlová (f. 1991) er en kunstner bosatt i Trondheim som jobber med lyd, feltopptak og performance. Hun mottok sin MFA fra Kunsthøgskolen i Trondheim i 2018.

Hasan Daraghmeh (f. 1983) er en kunstner som bor og arbeider i Trondheim. Han jobber primært med video, multimediale installasjoner og foto. Arbeidene hans fokuserer på hukommelse og tid og rom i den digitale epoken vi lever i.

Jeremy Welsh (f. 1954) er en Bergen-basert kunstner og var professor ved kunstakademiene i Bergen og Trondheim mellom 1990 – 2020. Hans arbeider har blitt vist internasjonalt siden tidlig på åttitallet. Han har kuratert en rekke utstillinger i Europa og Nord-Amerika og har skrevet mange tekster om elektronisk kunst.