Kjetil Skøien – Performative Video: Live Actions Made for the Camera

Velkommen til åpning torsdag 26.02.15 kl. 19.

27.02-22.03.15.
Atelier Nord ANX holder åpent torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 13-18.

Atelier Nord har gleden av å presentere Kjetil Skøiens utstilling Performative Video: Live Actions Made for the Camera på Atelier Nord ANX. Skøien viser 3 performance-videoer, alle spesielt utviklet for videomediet.

I In the End the Day Came to the Dark Room utforsker Skøien et nedlagt kulturhus fra Sovjettiden i Riga. Videoen kan oppleves som et minnebilde, en reise tilbake i tiden til da det fortsatt foregikk aktiviteter i kulturhuset. Hands On Table viser en koreografisk sekvens, hvor Skøiens armer og hender slår mot et bord og skaper en musikalsk og fysisk performance, tilsynelatende autonomt. Den tredje og siste videoen, For Dance Alone, viser en gruppe fysisk og psykisk utviklingshemmede som møtes for å danse og bevege seg i Nord-Finland. De utforsker sine fysiske, kroppslige muligheter med en hengivenhet og inderlighet.

KJETIL SKØIEN (f. 1952) er utdannet ved Statens Kunstakademi. Skøien markerte seg som performancekunstner på 1980-tallet, men har også lang erfaring med teaterregi. Han var blant de første som benyttet video som et aktivt element i sceneoppsetninger, blant annet i stykket Vårnatt ved Det Norske Teateret. Skøien har hatt separatutstillinger på Kunstnernes Hus og Stenersenmuseet. Han har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet på Museet for Samtidskunst, Lillehammer Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum, ICA-London, Charlottenborg Kunsthal-København, Malmø Konsthall og Museum Moderner Kunst-Wien. Skøien er tildelt Statens Garantiinntekt for kunstnere og har kuratert utstillinger på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Stenersenmuseet, Galleri F15, Kunstnernes Hus og UKS.