Open Call 2021

Juryens begrunnelse

Fra 69 søknader til årets Open Call har Atelier Nords jury valgt Geranium Dream (Elise Macmillan) sitt prosjekt LOSSY.

Juryen var imponert over prosjektets foreslåtte sporing av lyd med opphav i menneskekroppen (stemmen) gjennom felles mediekulturer, ulike tekniske formater og maskiner. Prosjektet er en ambisiøs og oppfinnsom utforskning av hvordan stemmen formateres av digitale verktøy og tjenester som de fleste av oss bruker hver dag, som også tar høyde for sosiale virkninger på hvordan stemmer moduleres. Det tverrfaglige innholdet i prosjektet, samt Elises bakgrunn innenfor både elektronisk musikk og folkemusikk, ble regnet som spesielt relevant for Atelier Nords program. I tillegg var prosjektet godt planlagt i relasjon til det gallerirommet Atelier Nord disponerer.

Vi ser frem til å vise LOSSY i galleriet vårt i 2021.

GERANIUM DREAM er et samarbeid mellom Elise Macmillian, stemmeskuespillere og syntetiske stemmegeneratorer.

Elise Macmillan (f.1988) opptrer og komponerer under navnet EMACS med en kombinasjon av strengeinstrumenter, stemme, elektronikk og live-prosessering. Hun studerte databasert musikk ved Stanford University og hardingfele i Telemark.

Juryen bestod av Synne Bull, Bjørn Hatterud, Ida Lykken Ghosh og Nicholas Norton.

Juryen vil takke alle som søkte. Vi mottok mange gode søknader, noe som førte til interessante diskusjoner blant jurymedlemmene.