Streaming: Kunst og ukunst

Visningsperioden er over og filmen er ikke lenger tilgjengelig for streaming.

Birgitte Sigmundstads utstilling Hva vi snakker om når vi snakker om krigen var bare åpen noen uker før vi måtte stenge. I påvente av å kunne åpne utstillingen igjen gjør vi Birgittes kortfilm Kunst og Ukunst (2020) tilgjengelig for streaming via hjemmesiden vår til over påske. Vi håper å kunne åpne igjen for publikum i løpet av april!

Filmen Kunst og ukunst ble først vist på Høstutstillingen i fjor. Den omhandler en utstilling ved samme navn, vist på Nasjonalgalleriet i 1942, laget som et propagandatiltak av Nasjonal Samling (NS). De norske nazistene lot seg inspirere av det tyske nazipartiets utstillingen med «degenerert kunst» i München i 1937. Den norske utstillingen var den eneste av sitt slag utenfor Tyskland og skilte seg fra den i München fordi den også viste «nasjonal» kunst.

Birgitte Sigmundstad (f. 1969) bor i Oslo og arbeider med bevegelige bilder. Hun er utdannet ved Surrey Institute of Art & Design i England. Sigmundstads filmer har et essayistisk preg og tar ofte for seg kunst, kunsthistorien eller historiske hendelser.