The Dream that Kicks: AVVA – ideomotoric chatroom

The Dream that Kicks er glad for å presentere en live video/lyd performance med den Østerriksk/Japanske duoen AVVA. Visningen er støttet av Atelier Nord og Den Østerrikske Ambassade.

Inspirert av ideen om ideomotoriske reflekser, har Billy Rosiz & Toshimaru Nakamura bygget opp performancearbeidet «ideomotoric chatroom» som en eklektisk maskin, med et grunnmønster av tilsynelatende automatiske, ubevisste og tilfeldige handlinger og reaksjoner. På scenen påvirker duoen hverandre musikalsk og fysisk i rommet, og visuelt i en ideomotorisk feedback loop, ettersom det vises to projeksjoner. Skjermen gjør den interne arkitekturen til det «ideomotoriske chatrommet» synlig for publikum.Billy Roisz: elektronikk, e-bass og video.

Toshimaru Nakamura: inngangsløst miksebord, video.

Billy Roisz jobber og bor i Wien. I arbeidet sitt oversetter hun eksperimentell musikk til bilder, med tydelig relasjon til minimalisme og konseptkunst. Hun spesialiserer seg i feedback video og video- og lydinteraksjoner ved hjelp av skjermer, kameraer, miksebord, datamaskiner og annen elektronikk. Hun benytter en bassgitar for å generere video- og lydsignaler.

Toshimaru Nakamura er en sentral drivkraft på den elektroniske musikkscenen i Japan. Instrumentet hans er et inngangsløst miksebord, som beskriver bruken av et vanlig miksebord som et elektronisk instrument, uten eksterne lydkilder. Uforutsigbarheten til instrumentet krever hengivelse og resignasjon til lyden som produseres, noe som innebærer en høy grad av tilfeldighet og overraskelse i musikken som produseres.