Get
News

Victoria Durnak

Høytlesninger i Familiearkitekten

Tidspunkt: 12.06.19, kl. 19-20.
Sted: 
Atelier Nord, Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata).

Høytlesning av tekster om familien med Nora Eide, Linn Strømsborg og Nils-Øivind Haagensen.

I mars i år, tok Victoria Durnak på seg rollen som familiearkitekt for en norsk småbarnsfamilie. Familiearkitekter er «eksperter i den menneskelige tilstanden» som engasjeres gjennom det amerikanske selskapet Cognition Builders. Ved å utplassere én arkitekt i familien, samt la et ytterligere team loggføre og observere familiens atferdsmønsters gjennom kamera- og lydovervåkning, tilbyr firmaet å korrigere uønsket atferd hos barna og problemer med familiedynamikken. Intervensjonen, som foregikk i familiens hjem, resulterte i utstillingen Familiearkitekten hos Atelier Nord.

Durnak har invitert tre forfattere som har skrevet verk med familie som tema – Nora Eide, Linn Strømsborg og Nils-Øivind Haagensen – til å lese fra sine egne tekster i utstillingen. Opplesningene finner sted onsdag 12.06. kl. 19.

Nora Eide (f.1987) kommer fra Trondheim. I 2017 debuterte hun med novellesamlingen «Familien din» som ble kåret til en av årets beste bøker av Dagens Næringsliv.

Linn Strømsborg (f. 1986) debuterte i 2009 med romanen «Roskilde». Strømsborg har utgitt tre romaner på Flamme Forlag, og i høst kommer den fjerde, «Aldri, aldri, aldri». Hun er født og oppvokst på Furuset, som så mange andre bra folk før henne.

Nils-Øivind Haagensen (f. 1971) er en norsk forfatter og forlegger bosatt i Oslo. Haagensen har utgitt en rekke diktsamlinger og romaner, senest diktsamlingen «Stor» (2018). I 2013 var han nominert til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen «God morgen og god natt». Haagensen er også redaktør i Flamme Forlag, som han startet med Bendik Wold i 2008.