Beyond Horizons i Edinburgh

Aberdeen og Glasgow

Kjetil Berge – Breaking the Ice (2014)

Videoprogrammet Beyond Horizons vises i Glasgow lørdag 18 mars, Edinburgh lørdag 18 mars, og i Aberdeen mandag 20 mars. Visningene er del av festivalen Highlight Artic som arrangeres av Highlight Arts.

Beyond Horizons er kuratert av Hanne Hammer Stien og produsert av Nina Toft og Ivar Smedstad for Atelier Nord. Programmet ble vist første gang på Tromsø Internasjonale Filmfestival i 2014 og er senere vist flere steder i Nord-Norge.

Programmet fokuserer på videoverk av kunstnere som stiller spørsmål til forvaltningen av naturresurser i Nord-Norge og nordområdene. Et viktig tema i denne sammenhengen er retten til land og vann. Et annet sentralt tema er klimaendringer, og effekten lokale intervensjoner har på et globalt plan. Ved og utforske disse temaene antyder kunstnerne i programmet at det er på tide å tenke nytt, eller lære av det vi allerede vet, for å kunne se forbi den gitte horisonten.

Beyond Horizons ble utviklet som del av prosjektet Vis videokunst! som hadde som mål å vise videokunst utenfor de store byene.