Maren Dagny Juell

Flexible Schedule

Dato: 16.08. – 01.09.19.
Sted: Atelier Nords kontorer i tredje etasje av Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata).
Åpningstider: fredag 16-17, lørdag og søndag 13-18.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 15.08 19–21.

«Space has the power to transform business—unlocking the potential of people and organizations. Intentional design, warm hospitality, and flexible solutions enable your team to do its best work.» – nettsidene til WeWork, et coworking-selskap med 341 lokasjoner på verdensbasis.

Flexible Schedule er en coworking-inspirert VR-installasjon av Maren Dagny Juell som kan besøkes etter avtale i Atelier Nords romslige og lyse kontorlokaler sentralt på Grünerløkka i Oslo. Dagny Juell har skreddersydd en virtuell kopi av kontoret i tråd med den kreative entreprenørs behov for veldesignede, fleksible arbeidsplasser i åpent kontorlandskap. Opplev den zen-aktige arbeidsflyten som kommer med et nytt skrivebord hver dag og gratis bruk av felles espressomaskin. Lev gründer- eller freelance-livet og slipp kreativiteten fri uten å stresse med manglende pensjonspoeng, dårligere sykelønnsordning, potensiell arbeidsløshet ved alvorlige livskriser eller vanskeligheter med å få boliglån – husk, du er jo her for å være fleksibel. Dessuten har vi noen skikkelig trivelige grønne planter.

En rekke taktile skulpturer er speilet som arbeidsinnredning i den virtuelle utgaven av kontoret og besøkende oppfordres til å berøre disse. Med Flexible Schedule ønsker Dagny Juell å utforske hvordan sanseapparatet kan være virksomt i et virtuelt og fysisk rom samtidig. Hun er også opptatt av hvordan kroppen innordnes i økonomiske maktstrukturer gjennom språk som berømmer fleksibilitet.

Maren Dagny Juell er utdannet ved Chelsea College of Art and Design og bosatt i Ås. Hun arbeider med VR-relaterte prosjekter, i tillegg til bevegelige bilder og installasjon.  Nylige soloutstillinger inkluderer SQUAT/Live Urgently, Trafo Kunsthall, Asker (2018); SQUAT/Special Features, Trønderlag senter for samtidskunst, Trondheim (2018); SQUAT—UAT, Podium, Oslo (2017). Juell er medgrunnlegger av visningsstedet She Will i Ski og underviser i tidsbasert kunst ved Einar Granum Kunstfagskole.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Fond for lyd og bilde. Dette er første gang Atelier Nord bruker kontorlokalet sitt i tredje etasje til å vise et kunstprosjekt. Det kommer flere prosjekter på kontoret fremover.