Get
News

Vertigo

Vertigo består av fire videoverk laget mellom 1993 og 2002. Verkene – av Marit Følstad, Mattias Härenstam, Lotte Konow Lund og Elisabeth Mathisen – har til felles at de viser forsøk på å bearbeide ubehagelige følelser eller på å få de under kontroll. I alle fire tilfeller utfører kunstneren enkle handlinger med kameraet rettet mot seg selv.

I medisinsk sammenheng defineres vertigo (svimmelhet) som en «falsk følelse av at man selv eller omgivelsene er i bevegelse». Personer som opplever vertigo, som symptom på en fobi for eksempel, beskriver ofte erfaringen som skremmende, karakterisert av engstelse og tap av kontroll over kroppen. Utstillingens mål er å vise ulike måter kunstnere har utforsket relasjonen mellom kroppen og følelsene via videomediet – spesielt følelser som er vanskelige eller uønskede.

Laget i samarbeid med Videokunstarkivet ved Nasjonalmuseets biblioteks- og arkivseksjon. Med denne utstillingen ønsker Atelier Nord å gjøre oppmerksom på arkivet som en utappet ressurs når det gjelder kuratering.

Kuratert av Nicholas Norton.