Get
News

Mediafest

– NRK som laboratorium for ny kunst

Dato: 13.11. — 13.12.20
Sted: Atelier Nord, Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata)
Åpningstider: torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 13-18.

I anledning NRK Fjernsyn sitt 60-årsjubileum ønsker Atelier Nord å sette søkelys på statskanalens viktige rolle som støttespiller og oppdragsgiver for norske kunstnere. I årene 1960-1990 var NRKs lyd- og fjernsynsstudioer et kunstnerverksted og høyteknologisk laboratorium hvor flere pionérverk innen norsk medie- og lydkunst ble unnfanget.

I en tid hvor troen på fjernsynets folkeopplysende og allmenndannende rolle stod sterkt, arrangerte NRK seminarer og workshops hvor kunstnere ble invitert inn for å utforske og diskutere hvordan dette nye mediet kunne brukes til å formidle kunst. Dette resulterte i at flerfoldige norske billedkunstnere, komponister og dansere, i nært samarbeid med NRKs teknikere og produsenter, fikk spillerom til å lage eksperimentelle kunstverk som ble kringkastet ut til de magiske treboksene i de tusen norske hjem.

Med verk av Nina Aabel, Rolf Aamot, Aage Andersen, Arild Boman, Stein Roger Bull, Jannike M. Falk, Bjørn Fongaard, Jan Horne, Kjartan Slettemark & Robert Jäppinen, Per Kleiva, Kåre Kolberg, Arne Nordheim og Sidsel Paaske.

Kunstner og «NRK-barn» Elise Storsveen bidrar med utstillingsdesign.

Utstillingen er kuratert av Lars Mørch Finborud og laget i samarbeid med NRK.